Basis Instellingen

Hier leest u hoe u uw XOIP account inricht.

Naast de uitgebreide hulp op de site, vindt u hieronder een stappenplan om uw nummer te kiezen, voip account aan te vragen en installeren, uw voicemail in te stellen en de doorschakelingen te regelen.

Nummer(s) aanvragen:

Stap 1: Zodra U bent ingelogd op https://telephony.xoip.com ga naar <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <BEHEER> en ga naar <Telefoonnummers en VOIP accounts>

Stap 3: Klik op <TELEFOONNUMMER> en kies <TOEVOEGEN>

Stap 4: U krijgt een scherm met de prijzen te zien; als dit duidelijk is klik op <IK WEET HET ZEKER>

Stap 5: Kies een <NETNUMMER> (kan ook een landelijk 085 nummer zijn)

Stap 6: Kies bij  <NUMMERBLOK> het aantal nummers dat u wilt bestellen, bij minimaal twee opvolgende nummers, krijgt u altijd hetzelfde nummer met alleen het laatste cijfer +1.

Stap 7: Kies uw  <NUMMER> meestal keuze uit 5 nummers, niet meer keuzes mogelijk.

Stap 8: U kunt zelf een  beschrijving geven aan het nummer en klik op <OPSLAAN>

Zodra u het <BELPLAN> aanmaakt werkt uw nummer.

Doorschakelen:

Stap 1: U bent ingelogd op je account in https://telephony.xoip.com ga naar  <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <VAST/MOBIEL> en klik vervolgens op <TOEVOEGEN>

Stap 3: Vul het <TELEFOONNUMMER> in waar naar toe doorschakelt kan worden

Stap 4: Bij <DOORGEVEN VAN NUMMERWEERGAVE> kunt u kiezen of  u het nummer van de beller wilt zien, of het nummer waar naar toe gebeld is. (bijvoorbeeld dat u ziet dat u zakelijk bent gebeld )

Stap 5: Kies de gebruiker en kies voor <OPSLAAN>

Voicemail:

A: Standaard Voicemail

Stap 1: Zodra je bent ingelogd op https://telephony.xoip.com ga naar <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <BEHEER>

Stap 3: Ga naar <VOICEMAIL> en kies <TOEVOEGEN>

Stap 4: Vul bij <VOICEMAILBOX> in een 3 cijferige code, die NIET met 1 kan beginnen.

Stap 5: U kunt de voicemail een beschrijving geven.

Stap 6: Voeg nu minimaal 1 <EMAILADRESSEN> de voicemail wordt als wav.bestand afgeleverd aan het hier gekoppelde emailadres of meerdere adressen.

Stap 7: Kies hier voor het gewenste <STARTBERICHT> u kunt kiezen voor geen bericht, een standaard Nederlands of een Engels bericht.

Stap 8: kies voor <OPSLAAN>

B. Persoonlijke startbericht bij voicemail

Stap 1: Zodra u bent ingelogd op https://telephony.xoip.com ga naar <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <BEHEER>

Stap 3: Ga naar <SYSTEEMBEHEER>

Stap 4: Ga naar <GELUIDEN>

Stap 5: Geef uw geluid een <NAAM>

Stap 6: Kies voor een geluidbestand <OPNEMEN> of <UPLOADEN>

Het kan zijn dat u uw computer expliciet toestemming moet geven op een bestand op te nemen.

Stap 7: Zodra een bestand heeft opgenomen of heeft ge-upload,  kunt u het geluid <OPSLAAN>

Stap 8: Ga naar <VOICEMAIL> en kies <TOEVOEGEN>

Stap 9: Vul bij <VOICEMAILBOX> in een 3 cijferige code, die NIET met 1 kan beginnen.

Stap 10: U kunt de voicemail een beschrijving geven.

Stap 11: Voeg nu minimaal 1 <EMAILADRESSEN> de voicemail wordt als wav.bestand afgeleverd aan het hier gekoppelde emailadres of meerdere adressen.

Stap 12: Kies hier voor het gewenste <STARTBERICHT> u kunt kiezen voor geen bericht, een standaard Nederlands of een Engels bericht.

Stap 13: kies voor <OPSLAAN>

VOIP account:

Om uit te kunnen bellen met uw nummer, dient u een VOIP-ACCOUNT aan te maken en te installeren

Aanmaken VOIP-ACCOUNT

Stap 1: Zodra je bent ingelogd op https://telephony.xoip.com ga naar <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <BEHEER> en ga naar <Telefoonnummers en VOIP accounts>

Stap 3: Klik op <VOIP ACCOUNT> en kies <TOEVOEGEN>

Stap 4: U krijgt een scherm met de prijzen te zien; als dit duidelijk is klik op <IK WEET HET ZEKER>

Stap 5: Geef een <BESCHRIJVING> van de VOIP-Account

Stap 6: Onder de beschrijving ziet u  <ACCOUNT ID> en <WACHTWOORD> Deze zijn belangrijk voor de installatie en activatie van je VOIP ACCOUNT op uw SIP telefoon of op de app op uw smartphone.

Stap 7: U kunt aangeven bij <AANTAL> Hoeveel accounts u wilt aanmaken

Stap 8: Hieronder staan een aantal geavanceerde instelling , die u kunt invullen.

Instellen VOIP-ACCOUNT

U kunt uw VOIP-ACCOUNT instellen op een sip telefoon of op een app op uw smartphone. Wij advsieren als u gebruik wilt maken van een app, de SOFTPHONE van ACROBITS, omdat deze app u inkomende gesprekken als pushberichten doorstuurt. Dit betekent dat u de app niet open hoeft te hebben staan om oproepen te ontvangen.

Voor de standaard instellingen heeft u drie waarde nodig:

1. VOIP-ACCOUNT naam/ACCOUNT ID/TITEL: Er worden verschillende benamingen gegeven aan de naam van de VOIP ACCOUNT, dit is afhankelijk van welke app, sip telefoon u gebruikt. De Account ID wordt zoals hierboven omschreven gegenereerd uit het systeem. (zie: Aanmaken VOIP-ACCOUNT)
  2. WACHTWOORD: deze wordt ook gegenereerd uit het systeem. (zie: Aanmaken VOIP-ACCOUNT)
  3. SERVER naam: SIP.XOIP.COM

Als u de instellingen heeft ingevoerd kunt u bellen en gebeld worden zodra u dit heeft ingevoerd in het BELPLAN.

Belplan

In het belplan bepaalt u wat er gebeurt als uw nummer gebeld wordt.

Stap 1: Zodra je bent ingelogd op https://telephony.xoip.com ga naar <DASHBOARD>

Stap 2: Ga naar <BELPLAN>

Stap 3: Kies voor <BELPLAN TOEVOEGEN>

Stap 4: Selecteer een telefoonnummer dat in de gele balk staat.

Stap 5: U kunt een bestaand toevoegen of onderaan kiezen voor <STAP 2>

Stap 6: U komt in een nieuw scherm en hier kunt u nu diverse eindbestemmingen kiezen, als deze zijn ingevoerd. De bestemmingen voor het nummer kunnen bv. zijn, voip account, doorschakeling of voicemail. U kunt de bestemming kiezen en ook de rinkeltijd.

Stap 7: U kunt stappen toevoegen door op het plusje te klikken waar u de toevoeging wilt.

Stap 8: Klik op <OPSLAAN>

U bent nu bereikbaar op uw nieuwe nummer.

Mocht u nog vragen of hulp nodig hebben, dan kunt u ons altijd bellen op 020 8100 215 of per mail [email protected]

• 179 Els usuaris han Trobat Això Útil
Ha estat útil la resposta?

Articles Relacionats

VOIP Manuals

Hier staan voor de meest gebruikte telefoons de instructies om deze in te...